{ Sarena - socna - pizza }
Sliku prilozila Edina
Sastojci:
Za tijesto:
brasno
so, kvasac
mlijeko
Fil:
drezing:
2 kasike kecapa
1 kasika majoneza ili maslinovog ulja
sos od paradajza
masline: zelene i crne
salama i sudzuk
parmezan sir izrendani
frisak paradajz
ovi sastojci su za jednu pizzu.
Nacin pripreme:
Zakuhati tijesto sa malo soli,kvasac i mlako mlijeko staviti da odstoji 30 min na toplom,premjesiti ga pa da stoji jos 30 minuta, rastanjiti na tepsiju.Pripremiti drezing od 2 kasike kecapa, kasika majoneze ili kasika maslinovog ulja
dodati sos od paradajza i u to isjeckati masline.
Isjeci tanko salamu sudzuku i izrendati sir (oguliti frisak paradajz i isjeci na tanke listove)
premazati to tijesto sosom, posuti origanom i poslagati sudzuku i salamu
moze i sampinjoni onda posuti sirom peci na 250 stepeni od 15 do 20 min.