Sendvic torta sa racicima
Sendvic torta sa racicima i povrcem
Sastojci:
12 kriski cetvrtastih, polubijelog hljeba Toast3 dl. jogurta
4 dl. pavlake 15½ masnoce
4 kasike majoneze
200 gr.1 konzerva tunjevine
200 gr. rakcica
4 cvrsto kuhaa jaja
1 vezica mladih rotkvica
200 gr. sitno naribanog mladog kupusa
1 glavica crvenog naribanog luka
14 crnih maslina
1 paradajz
so i biber
ulje i sirce
Nacin pripreme:
Uzeti jednu vecu ravnu tacnu, zatim jogurt sipati u zdjelu, dodati so i izrendani lu, prve cetiri kriske hljeba namociti u jogurt sa obadvije strane i poredatt na sredinu tacne.
Tunjevinu malo posoliti i dodati bibera, rasporediti je po kriskama hljeba, posuti malo ribanog kupusa a potom ponoviti proces sa kriskama hljeba, koji namacete u jogurt. majonez i pavlaku posoliti i izmjesati, dodati kuhana jaja koja takodje sitno isjeckate ili propasirate, u jedan dio mase dodate 50 grama racica i izmjesate.
To bi vam bio drugi fil, premazete preko, malo pospete ribanim kupusom a zatim stavljate treci red kriski hljeba koje namacete u jogurt, kad ste potrosili svih 12 kriski hljeba sledi zavrsnica odnosno gratering torte.
Masu od pavlake majoneza i jaja premazete zavrsnicu torte, odozgo pospete rakcice, a potom ukrasite sa kruzicima rotkvica, maslinama i paradajzom, ribani kupus posolite, pouljite, dodate sirce i biber izmjesate i okolo ukrasite tortu.